MIDDLE OF THE ROAD

ANG: middle of the road, middle-of-the-road; NEM: Middle of the Road.

ET: ANG = po sredi poti, ceste, srednja pot, cesta.

D: »Middle of the Road ali srednja pot (ki ni vedno zlata) je (naziv za) sredino mainstream rocka, torej je povsem na sredini, ter je zato bližje pop glasbi kot pa rocku. V to glasbo sodijo … (razne skladbe) tipa šlagerja, opremljene z ritmom in studijsko tehniko, ‘sposojeno’ od rocka … Primeri za middle of the road so zgodnji Monkees, The Osmonds, Cowsills … in – kakor že ime skupine pravi – Middle of the Road.« (‹KN›, 132).

KM: Ortografija z vezaji je pogostejša, ko se pojem uporablja kot pridevnik. V ‹HK›, 242, je navedeno tudi redko uporabljana kratica »MOR«.

KR: V D je bil neprevidno uporabljen pojem mainstream v povezavi z rockom, ker se najpogosteje uporablja vezano za jazz (gl. D mainstream jazza). (Pojem mainstream v ‹KN›, 128, se najde samo v povezavi z diskografskim podjetjem Mainstream Records; tukaj torej ni ne tehnični pojem in ne strokovni izraz iz terminologije rock glasbe).

Middle of the road lahko načeloma sprejmemo kot »srednjo pot« (»ki edina nikoli ne bo pripeljala v Rim« – gl. SCHÖNBERG 1980: 66), je pa pojem kot tehnični pojem oz. strokovni izraz veliko bolj jasen v ANG izvirniku v terminologiji pop glasbe in rock glasbe.

GL: pop, pop glasba, rock, rock glasba.

Dodaj odgovor

error: Content is protected !!